fbpx

Två väderstationer håller Testrupgård uppdaterad om besprutningsväder

- Det är främst vind och nederbörd som vi håller koll på. Speciellt i samband med vårsprutning. "

Del dette blogindlæg

Poul Rasmussen driver Testrupgård strax söder om Århus och investerade i två väderstationer från FieldSense hösten 2019. Väderstationerna har hjälpt honom att prioritera sitt sprutarbete, och i höst måste han hålla koll på nederbörden för att se när han kommer att vara ute på fälten. Med FieldSense-appen öppen i telefonen i handen berättar Poul om hur han håller koll på väderstationsmätningarna:

– Det är främst vind och nederbörd som vi håller koll på. Speciellt i samband med vårsprutning.

Oftast är det dock inte Poul själv som sprutar. Han har anställt en assistent som hanterar sprutan – men med 10 kilometer till några av fälten är det lätt att man kör förgäves om vädret inte är lämpligt för sprutning. Därför är den anställde också kopplad till Pouls konto så att han kan hålla jämna steg med vädret – och undvika att köra förgäves till fälten. Poul Rasmussen avslutar optimistiskt:

– Vi har precis avslutat denna rundas sprutning. Så om inget oförutsett händer, har vi semester tills vi börjar skörda. Under den sista halvan av juli tror jag att det blir skörd. Då måste vi hålla koll på nederbörden. Det har varit så torrt under de senaste dagarna, så jag hoppas att vi snart kommer att ha lite regn.

Bara några minuter efter intervjun började regnet falla till Poul Rasmussens glädje.

Skriv dig op til vores nyhedsbrev

- og hold dig opdateret om alle vores nyheder

Andre nyheder

Få de bedste vejrdata til de daglige beslutninger med Farm Weather.