fbpx

Testa Farm Weather i 14 dagar gratis

Tre väderstationer effektiviserar Siljebjerggaard Gris

Jacob Dalsgaard Justesen driver Siljebjerggaard Gris i Brædstrup och har investerat i tre väderstationer från FieldSense. Väderstationerna hjälper honom att prioritera sitt arbete och ge honom en datoriserad översikt över vädret på hans fält:

Dela det här blogginlägget

Dela på facebook
Dela på linkedin
Dela på twitter
Dela på email

Jacob Dalsgaard Justesen driver Siljebjerggaard Gris i Brædstrup och har investerat i tre väderstationer från FieldSense. Väderstationerna hjälper honom att prioritera sitt arbete och ge honom en datoriserad översikt över vädret i hans områden:

– Förr i tiden kunde jag gå upp klockan fyra på morgonen och gå ut bara för att upptäcka att det regnade för mycket eller var för blåsigt på det fältet. Då var jag tvungen att gå hem igen. Nu kan jag undersöka vädret med korrekta, lokala data från mina tre väderstationer från FieldSense. På så sätt kan jag besluta om det är värt att lämna hemmet. Eller om jag kan sova en timme till.

Jakobs fält sträcker sig över ett område på 25 kilometer från ena sidan till den andra. Därför kan han spara mycket tid när han kan se hemifrån om vädret är gynnsamt eller inte. För som Jacob har upplevt, kan det finnas en stor skillnad i vädret på bara några kilometers avstånd:

– Förr i tiden var jag förpassas till drift baserat på en enkel magkänsla. Ja, vi hade satt upp billiga regnmätare från den lokala byggmarknaden, men nu har vi fått mycket bättre överblick över data från fält till fält. Det kan ju finnas en betydande skillnad i nederbörd även inom en radie av 25 kilometer.

Läs hela historien om Jacob och hans väderstationer på Erhverv + i artikeln Digital övervakning ger jordbrukarna en bättre grund.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

- och håll dig uppdaterad om alla våra senaste nyheter

Andra nyheter

© Copyright FieldSense 2015 – 2021 | Alla rättigheter förbehållna

© Copyright FieldSense 2015 – 2021 | Alla rättigheter förbehållna