fbpx

De 10 främsta fördelarna med lokala väderdata för jordbruk

Lokala väderdata hjälper dig hela säsongen, oavsett om det gäller sådd, sprutning eller skörd. Vi har samlat de 10 främsta fördelarna med att använda lokala väderdata för din jordbruksverksamhet. Få en översikt här.

Del dette blogindlæg

1. Så när tiden är rätt

Ge dina frön de optimala startförhållandena för spirande. Genom att känna till marktemperaturen, kommer du att kunna sätta din sådd med precision. Detta hjälper dig att undvika att så för tidigt eller för sent så att du missar delar av växtsäsongen.

2. Följ utvecklingen på dina grödor

Följ växtstadierna hos dina grödor. Att få det exakta antalet Growing Degree Days (GDD) och växtdagar – automatiskt beräknat för dig i appen – gör att du kan övervaka hur dina grödor faktiskt växer och jämföra detta med det förväntade skedet som dina grödor bör vara i. Detta gör det lättare för dig att göra korrigerande åtgärder i tid.

3. Spruta under optimala vindförhållanden

Var säker på att du sprutar under optimala vindförhållanden. Att känna till den faktiska vindhastigheten på dina fält gör att du kan veta om vinden är lämplig för sprutning och i vilken takt du kan köra din traktor vid sprutning. Det gör att du kan undvika att behöva köra till avlägsna fält bara för att upptäcka att vindförhållandena inte är gynnsamma för sprutning. Du kommer att spara både arbetskostnader och bränsle. Du får samtidigt en försäkran om att dina bekämpningsmedel faktiskt har träffat det avsedda målet utan att ha blåst bort av vinden.

4. Känn till den exakta mängden nederbörd

Med lokala nederbördsmätningar kommer du alltid att kunna mäta markens fukt och vattenförhållanden. Genom att ha mätningar av aktuella regnförhållanden och grafer av historisk nederbörd, kommer du att kunna veta om dina grödor får tillräckligt med vatten under växtsäsongen. Tidigt på säsongen kommer du även att kunna använda denna mätning för att mäta om jorden är tillräckligt fast för att köra dina maskiner.

5. Varnas för skadedjurshot

Baserat på vetenskapliga och agronomiska modeller för olika skadedjurshot, kommer appen att varna dig med en röd, gul eller grön signal. Detta indikerar den optimala tiden att tillämpa insekticider för att skydda dina fält.

6. Skörda vid precis rätt tidpunkt

Skörda baserat på luftfuktigheten. När skördesäsongen närmar sig blir luftfuktigheten det perfekta verktyget för att bedöma fukthalten i dina grödor. Detta kommer potentiellt även att spara kostnader för torkning av grödorna efter skörd.

7. Fatta beslut baserat på ditt lokala väder

FIeldSense Farm Weather ger dig mycket mer tillförlitliga mätningar av väderförhållandena på dina fält genom att mäta på en höjd av 2 meter. Samtidigt ger mätningarna en mer exakt bild av dina lokala topografiska förhållanden. Detta är en fördel om man jämför med andra vädermätningar som publiceras av meteorologiska organ som i regel samlas in på en höjd av 10 meter. Dessa mätningar representerar inte de faktiska förhållandena nära dina fält.

8. Håll dig bekymmersfri med livstidsgaranti

Med prenumerationsbaserade hyrespriser för Farm Weather behöver du inte oroa dig för underhållskostnaderna för väderstationen. I händelse av fel kommer din väderstation att bytas ut utan kostnad.

9. Få tillgång till dina data när du är på språng

Ha omedelbar tillgång till alla dina väderstationer och mätningar direkt från din mobiltelefon. Alla verktyg levereras till en app som fungerar på Android- och iOS-enheter.

10. Ta med dina kollegor

Håll din personal uppdaterad om det lokala vädret nära dina fält. Din personal kan komma åt samma väderinformation och analyser från sina egna mobiltelefoner eller datorer, vilket gör det möjligt för dem att göra korrigerande åtgärder snabbare. Detta kommer att hjälpa ditt team att basera sina beslut på väderfakta snarare än magkänsla.

Skriv dig op til vores nyhedsbrev

- og hold dig opdateret om alle vores nyheder

Andre nyheder

Få de bedste vejrdata til de daglige beslutninger med Farm Weather.