fbpx

Tre værstasjoner strømlinjeformer Siljebjerggaard Svineproduksjon

Jacob Dalsgaard Justesen driver Siljebjerggaard Svineproduksjon i Brædstrup og har investert i tre værstasjoner fra FieldSense. Værstasjonene hjelper ham med å prioritere arbeidet sitt og gi ham en datastyrt oversikt over været på åkrene hans.

Del dette blogginnlegget

Jacob Dalsgaard Justesen driver Siljebjerggaard Svineproduksjon i Brædstrup og har investert i tre værstasjoner fra FieldSense. Værstasjonene hjelper ham med å prioritere arbeidet sitt og gi ham en datastyrt oversikt over været på åkrene hans:

«Tidligere kunne jeg stå opp klokka fire om morgenen og gå ut for å gjøre en oppgave for så å finne ut at det regnet for mye eller at det var for mye vind på det feltet, og da måtte jeg snu. Nå kan jeg undersøke forholdene med nøyaktige, lokale data fra mine tre FieldSense-værstasjoner, og på den måten bestemme om jeg skal dra. Eller hvis jeg kan få en time ekstra på øyet.»

Jakobs åkre strekker seg over et område på 25 kilometer fra det ene siden til det andre. Derfor er det litt tid til å spare når han kan se hjemmefra om været er gunstig eller ikke. For som Jacob har opplevd, kan det være stor forskjell på været på bare noen få kilometers avstand:

«Tidligere ble jeg forvist til å operere basert på en enkel magefølelse. Ja, vi hadde satt opp billige regnmålere fra det lokale byggemarkedet, men nå har vi fått mye bedre oversikt over data fra område til område, fra felt til felt, fordi det kan være en betydelig forskjell i nedbør selv innenfor en radius på 25 kilometer.»

Les hele historien om Jacob og hans værstasjoner ved Erhverv + i artikkelenDigital overvåking gir bøndene en bedre bunnlinje.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

- og hold deg oppdatert på alle våre nyheter

Andre nyheter

Få de beste værdataene for daglige beslutninger med Farm Weather.