fbpx

To værstasjoner holder Testrupgård oppdatert om sprøytevær

“Det er først og fremst vind og nedbør som vi holder øye med. Spesielt her i forbindelse med vårsprøyting. "

Del dette blogginnlegget

Poul Rasmussen driver Testrupgård like sør for Århus og investerte i to værstasjoner fra FieldSense høsten 2019. Værstasjonene har hjulpet ham med å prioritere sprøytearbeidet i nyere tid, og i høst må han holde øye med nedbøren for å se når han skal være ute på åkerne. Med FieldSense-appen åpen på telefonen i hånden, snakker Poul om hvordan han holder styr på målingene av værstasjonene:

«“Det er først og fremst vind og nedbør som vi holder øye med. Spesielt her i forbindelse med vårsprøyting.»

Som oftest er det imidlertid ikke Poul selv som sprayer. Han har ansatt en assistent som håndterer sprøytingen – men med 10 kilometer til noen av åkerne er det lett å kjøre forgjeves hvis været uansett ikke var egnet for sprøyting. Derfor er den ansatte også knyttet til Pouls konto slik at han også kan følge med på været – og derfor unngår å kjøre forgjeves til åkrene. Poul Rasmussen konkluderer optimistisk:

“Vi har akkurat sprøytet ferdig denne runden. Så med mindre noe dukker opp, avholder vi ferie til vi begynner innhøstingen. I siste halvdel av juli tror jeg det blir det. Der må vi holde øye med nedbøren. For nå, med det tørre været vi har hatt de siste dagene, håper jeg at vi snart får litt regn.»

Bare minutter etter intervjuet begynte regnet å falle til glede for Poul Rasmussen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

- og hold deg oppdatert på alle våre nyheter

Andre nyheter

Få de beste værdataene for daglige beslutninger med Farm Weather.