fbpx

Kaksi sääasemaa pitää Testrupgårdin ajantasalla ruiskutus olosuhteista

"Pidämme silmällä ensisijaisesti tuulta ja sateita. Varsinkin ruiskutusaikana. "

Jaa tämä blogijulkaisu

Poul Rasmussen johtaa Testrupgårdia Århusin eteläpuolella ja hankki kaksi FieldSensen sääasemaan syksyllä 2019. Sääasemat ovat viime aikoina auttaneet häntä priorisoimaan ruiskutukset ja tänä syksynä hän pitää silmällä sademäärää nähdäkseen milloin on mahdollista lähteä pelloille. FieldSense-sovelluksen ollessa auki hänen kädesssään olevassa puhelimessa, Poul kertoo, miten hän seuraa sääaseman mittauksia:

”Pidämme silmällä ensisijaisesti tuulta ja sateita. Varsinkin ruiskutusten yhteydessä. ”

Useimmiten Poul ei itse ruiskuta. Hän on palkannut työntekijän, joka hoitaa kasvinsuojelun – mutta 10 kilometrin sijaitseville pelloille voi ajaa turhaan, jos sää ei sovellu ruiskutukseen. Siksi työntekijällä on myös pääsy Poulin tilille, jotta myös hän näkee vallitsevat sääolosuhteet – ja välttää täten turhaa ajamista pellolle. Poul Rasmussen optimistisesti toteaa:

”Olemme juuri lopettaneet tämän ruiskutuskierroksen. Mikäli mitään yllättävää ei tapahdu, pidämme lomaa, kunnes aloitamme sadonkorjuun. Uskon sen olevan heinäkuun viimeisellä puoliskolla. Silloin meidän täytyy pitää silmällä sadetta. Kelin viime päivinä ollessa kuiva toivon, että saisimme pian sadetta ”.

Vain muutaman minuutin kuluttua haastattelusta alkoi Poul Rasmussenin iloksi sataa.

Tilaa uutiskirjeemme

- ja pysy ajan tasalla kaikista uutisistamme

Muut uutiset

Saat parhaat säätiedot päivittäiseen työhön Farm Weatherin avulla.