fbpx

Historiske data giver godt beslutningsgrundlag

Claus Bak driver sin bedrift i Vestjylland bestående af et økologisk landbrug på 350 hektar og omkring 200 kvæg. I startet af året investerede han i en vejrstation fra FieldSense, som han flittigt anvender.

Del dette blogindlæg

Claus Bak driver sin bedrift i Vestjylland bestående af et økologisk landbrug på 350 hektar og omkring 200 kvæg. I starten af året investerede han i en vejrstation fra FieldSense, som han flittigt anvender: 

”Vindhastigheden er rigtig god at kunne følge med i. Det er et godt redskab, især grøn-gul-rød skalaen, der giver mig et praj om, hvornår der er optimale forhold til markarbejde, og hvornår det ikke er.” 

Udover vind aflæser Claus også nedbør og jordtemperatur og kigger ofte tilbage i datoerne for at se på vejret, der var:

”De historiske data er rigtig gode. Det gør, at du jo har nogle konkrete tal, du kan gå tilbage og filosofere over og sammenligne med det arbejde du lavede. Hvad virkede godt og hvad virkede ikke godt – det er en god måde at samle erfaringer på og så handle ud fra dem.” 

Forårets vejr har været godt for Claus og især hans ærter, der har nydt godt af den skiftevise nedbør og varme: 

”Ærterne er det næste der skal tages. De har fået en rigtig god mængde vand. Nu venter vi bare på lidt tørvejr så vi kan skårlægge. Og så skal vinterbyggen høstes om en 14 dages tid.” 

 

Skriv dig op til vores nyhedsbrev

- og hold dig opdateret om alle vores nyheder

Andre nyheder

Få de bedste vejrdata til de daglige beslutninger med Farm Weather.

RABAT

15%

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
og få en rabatkode.

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.