fbpx

Tre vejrstationer effektiviserer på Siljebjerggaard Svineproduktion

Jacob Dalsgaard Justesen driver Siljebjerggaard Svineproduktion i Brædstrup og har investeret i tre vejrstationer fra FieldSense. Vejrstationerne hjælper ham med at prioritere sit arbejde og giver ham et databaseret overblik over vejret på hans marker:

Del dette blogindlæg

Jacob Dalsgaard Justesen driver Siljebjerggaard Svineproduktion i Brædstrup og har investeret i tre vejrstationer fra FieldSense. Vejrstationerne hjælper ham med at prioritere sit arbejde og giver ham et databaseret overblik over vejret på hans marker:

“Tidligere kunne jeg stå op klokken fire om morgenen og køre ud på en opgave for at finde ud af, at det regnede eller blæste for meget på den pågældende mark, og så måtte jeg vende om. Nu kan jeg undersøge forholdene med præcise, lokale data fra mine tre vejrstationer fra FieldSense og på den måde beslutte, om jeg skal afsted. Eller om jeg kan snuppe en time mere på øjet.”

Jacobs marker strækker sig over et område med 25 kilometer fra det ene yderpunkt til det andet. Der er derfor noget tid at spare, når han hjemmefra kan se, om vejrforholdene er gunstige eller ej. For som Jacob har erfaret kan der være stor forskel på vejret på blot få kilometers afstand:

“Tidligere var jeg henvist til at operere ud fra en simpel mavefornemmelse. Ja, vi havde sat regnmålere op til en 50’er fra det lokale byggemarked, men nu har vi fået meget bedre styr på data fra område til område, fra mark til mark, for der kan være markant forskel på regnmængden selv inden for en radius på 25 kilometer.”

Læs hele historien om Jacob og hans vejrstationer på Erhverv+ i artiklen Digital overvågning giver landmænd bedre bundlinje.

Skriv dig op til vores nyhedsbrev

- og hold dig opdateret om alle vores nyheder

Andre nyheder

Få de bedste vejrdata til de daglige beslutninger med Farm Weather.