fbpx

To vejrstationer holder Testrupgård opdateret på sprøjtevejr

”Det er primært vind og nedbør vi holder øje med. Især her i forbindelse med forårets sprøjtearbejde.”

Del dette blogindlæg

Poul Rasmussen driver Testrupgård lige syd for Aarhus og investerede i efteråret 2019 i to vejrstationer fra FieldSense. Vejrstationerne har i den seneste periode hjulpet ham med at prioritere hans sprøjtearbejde, og til høst skal han holde øje med nedbøren for at se, hvornår han skal ud på markerne.

Med FieldSense app’en åben i telefonen i hans hånd fortæller Poul om, hvordan han følger med i vejrstationernes målinger:

”Det er primært vind og nedbør vi holder øje med. Især her i forbindelse med forårets sprøjtearbejde.”

Oftest er det dog ikke Poul selv, der sprøjter. Han har ansat en medhjælper der håndterer sprøjten – men med 10 kilometer til nogle af markerne er det nemt at køre forgæves, hvis vejret alligevel ikke var egnet til sprøjtearbejde. Derfor er medarbejderen også koblet på Pouls konto, så han også kan følge med i vejret – og undgår derfor at køre forgæves ud til markerne.

Poul Rasmussen afslutter optimistisk:

”Nu er vi lige blevet færdige med at sprøjte for denne omgang. Så medmindre der dukker noget op skal der holdes ferie indtil vi skal i gang med at høste. I sidste halvdel af juli, tror jeg det bliver. Der skal vi holde øje med nedbøren. For nu håber jeg, med det tørre vejr vi har haft de sidste par dage, at vi snart får noget regn”.

Blot få minutter efter interviewet begyndte regnen at falde til stor glæde for Poul Rasmussen.

Skriv dig op til vores nyhedsbrev

- og hold dig opdateret om alle vores nyheder

Andre nyheder

Få de bedste vejrdata til de daglige beslutninger med Farm Weather.