fbpx

De 10 største fordele ved lokale vejrdata til landbrug

Lokale vejrdata giver dig hjælp hele sæsonen, om så det er hjælp til såning, til sprøjtning eller til høst. Vi har samlet de 10 største fordele ved at bruge lokale vejrdata i dit landbrug. Få overblikket her.

Del dette blogindlæg

Lokale vejrdata giver dig hjælp hele sæsonen, om så det er hjælp til såning, til sprøjtning eller til høst. Vi har samlet de 10 største fordele ved at bruge lokale vejrdata i dit landbrug. Få overblikket her.

1. Så på det rette tidspunkt

Giv dit såsæd de optimale startforhold for spiring. Ved at kende jordtemperaturen vil du være i stand til at time dit såning med præcision. Dette vil hjælpe dig med at undgå, at du sår for tidligt eller for sent, så du ikke går glip af vigtige dele af vækstsæsonen.

2. Følg udviklingen af dine afgrøder

Følg vækststadierne i dine afgrøder. At kende det nøjagtige antal graddage (GDD) og vækstdage – beregnet automatisk for dig og vist i app’en – giver dig mulighed for at overvåge den faktiske vækst af dine afgrøder og sammenligne den med det forventede vækststadie, som dine afgrøder bør være i. Det gør det lettere for dig at handle korrigerende i tide.

3. Sprøjt under optimale vindforhold

Vær sikker på, at du sprøjter under optimale vindforhold. Når du kender den aktuelle vindhastighed i bomhøjde, kan du vide, om vinden er egnet til sprøjtning, og i hvilket tempo du kan køre din traktor, når du sprøjter. Det hjælper dig med at undgå at skulle køre til fjerne marker bare for at opdage, at vindforholdende ikke er gunstige til sprøjtning. Du sparer både arbejdsomkostninger og brændstof, samtid med at du får en forsikring om, at dit sprøjtemiddel faktisk har ramt det tilsigtede mål uden at være blevet blæst væk af vinden.

4. Hold styr på den nøjagtige mængde nedbør

Med lokale nedbørsmålinger vil du være i stand til at vurdere jordens fugtindhold og vandforhold på alle tidspunkter. Ved at have målinger af de nuværende regnforhold og grafer over historisk nedbør, vil du være i stand til at vide, om dine afgrøder får nok vand i vækstsæsonen. Tidligt i sæsonen vil du også kunne bruge dette til at vurdere, om markens jord er fast nok til at køre i.

5. Bliv advaret om skadedyrstrusler

Baseret på videnskabelige og agronomiske modeller for forskellige skadedyrstrusler vil app’en advare din med et rødt, gult eller grønt signal, hvilket indikerer det optimale tidspunkt for skadedyrsbekæmpelse og anvendelse af insekticider for at beskytte dine marker.

6. Høst på det rigtige tidspunkt

Planlæg din høst ud fra præcise målinger på luftfugtighed. Når høstsæsonen nærmer sig, bliver luftfugtigheden det perfekte værktøj til vurdering af fugtighedsindholdet i dine afgrøder. Dette vil potentielt også spare dig omkostninger ved tørring af afgrøderne efter høst.

7. Tag beslutninger baseret på dit lokale vejr

Farm Weather giver dig markant mere pålidelige målinger af vejrforholdene i dine marker ved at måle i afgrødshøjde på 2 meter. Samtidig repræsenterer målingerne mere nøjagtigt dine lokale topografiske forhold. Dette er en fordel sammenlignet med andre vejrmålinger, der offentliggøres af meteorologiske agenturer, der som regel indsamlet i en højde af 10 meter, og som ikke repræsenterer de faktiske forhold i nærheden af dine marker.

8. Hold dig bekymringsfri med livstidsgaranti

Med den abonnementsbaserede lejepris på Farm Weather behøver du ikke at bekymre dig om omkostninger til vedligehold af vejrstationen. Skulle uheldet være ude, og oplever du en defekt, erstattes din vejrstation uden omkostning.

9. Få adgang til dine data, mens du er på farten

Få øjeblikkelig adgang til alle dine vejrstationer, målinger og analyser direkte fra din mobil-telefon. Alle værktøjer er samlet i én app, der fungerer på Android- og iOS-enheder.

10. Et værktøj til dig og dine kolleger

Hold dit personale opdateret om det lokale vejr nær dine marker. Dit personale kan få adgang til alle de samme vejrinformationer og analyser fra deres egne mobiltelefoner og computere, som gør det muligt for dem at foretage korrigerende handlinger hurtigere. Det vil hjælpe dit team med at basere sine beslutninger på vejrdata frem for på mavefølelse.

Skriv dig op til vores nyhedsbrev

- og hold dig opdateret om alle vores nyheder

Andre nyheder

Få de bedste vejrdata til de daglige beslutninger med Farm Weather.