fbpx

JSJ-Agro sammenligner vejrforhold på tværs af arealer

"Vi bruger det mest til at holde øje med nedbør. Vi driver et stort areal og har ikke dækket hele arealet ind med vores vejrstationer, så det er godt at man kan se de områder, hvor vi ikke har vejrstationer."

Del dette blogindlæg

I starten af juni 2019 lancerede vi ’Netværkspakken’, der samler vejrdata fra samtlige operationelle FieldSense-vejrstationer i Danmark og deler denne viden med de landmænd, der er forbundet netværket.

Under Netværkspakkens udviklingsfase afholdte vi flere workshops med landmænd, der blev præsenteret for prototyper, mulige startsider i app’en og blev bedt om at give deres mening om, hvorvidt det kunne fungere. Andre blev spurgt til råds om, hvilke vejrparametre der skulle prioriteres, og hvordan app’en skulle bygges op, så den kunne bruges ’ude i virkeligheden’.

Skaber overblik

Én af disse testpersoner var Christian Sommerlund, driftsleder ved JSJ-Agro i Nordjylland. JSJ-Agro driver ca. 3.000 hektar, og Christian ser klare muligheder for, hvordan Netværkspakken kan skabe bedre overblik på bedriften:

“Vi bruger det mest til at holde øje med nedbør. Vi driver et stort areal og har ikke dækket hele arealet ind med vores vejrstationer, så det er godt at man kan se de områder, hvor vi ikke har vejrstationer.”

Sammenligner vejrforhold

JSJ-Agros arealer strækker sig i det nordjyske over et større geografisk område, hvorfor de på tværs af områderne arbejder med forskellige slags klima:

Det samme gjorde vi med jordtemperaturen. Det var spændende, da vi for en måneds tid siden havde nattefrost, at sammenligne temperaturerne ved vores kystnære områder med arealer længere inde i landet.

Med Netværkspakken får vi dækket vores områder bedre ind, så vi kan flytte vores egne vejrstationer rundt, alt efter hvor vi gerne vil have data fra vores egne arealer.

Gør brug af knap 1.000 vejrstationer

Netværkspakken gør brug af vejrdata fra landets FieldSense-vejrstationer, der ved midsommer 2019 vil tælle knap 1.000 styk. På denne måde har landmænd nu adgang til meget nøjagtig vejrdata i Danmark fra et netværk, der opdateres hvert 10. minut. Man kan i Netværkspakken vælge mellem at se nedbør, jordtemperatur og lufttemperatur, men andre parametre vil blive tilføjet løbende.

Læs Effektivt Landbrugs historie om JSJ-Agro og Netværkspakken her.

Skriv dig op til vores nyhedsbrev

- og hold dig opdateret om alle vores nyheder

Andre nyheder

Få de bedste vejrdata til de daglige beslutninger med Farm Weather.

RABAT

15%

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
og få en rabatkode.

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.