Juni 2019

Når du lejer én eller flere vejrstationer fra FieldSense har du mulighed for at tilkoble dig netværket af alle FieldSense-vejrstationer i Danmark og modtage vejrdata fra samtlige stationer – dette kaldes også Netværkspakken.

I dette blogindlæg kan du læse lidt om, hvad Netværkspakken er, hvordan den fungerer, og modtage lidt inspiration til, hvordan du kan bruge værktøjet på din bedrift.

  • Hvad er Netværkspakken?
  • Vær konstant opdateret på vejret i nærheden af dig

Hvad er Netværkspakken?

Netværkspakken er, som beskrevet ovenfor, adgangen til vejrdata fra samtlige FieldSense-vejrstationer i Danmark.

På denne måde er forskellen ikke så stor fra at have sin egen vejrstation – du modtager blot opdateringer på vejret i hele landet, i stedet for kun at modtage data fra din egen vejrstation.

Når du kigger på netværket på computeren, telefonen eller tabletten modtages du af et Danmarkskort, hvor du kan se ’klynger’ af vejrdata – disse bliver mere og mere lokale, jo mere du zoomer ind. I netværket kan du vælge mellem at se nedbør, jordtemperatur og lufttemperatur.

Hold dig opdateret om vejret

Med Netværkspakken har du med opdateringer hvert 10. minut et konstant overblik over vejret i Danmark, som det er nu.

Det er herved oplagt at bruge Netværkspakken til at holde udkig med vejret i nærheden af dig og bruge det som beslutningsstøtte til markarbejdet.

Du kan eksempelvis holde øje med regnbyger i nærheden af dig, der, afhængig af vindforholdene, måske kunne nå din jord inden længe.

Afhængig af hvor mange hektar du driver kan Netværkspakken også give dig overblik over dine egne marker. Driftsleder Christian Sommerlund ved JSJ-Agro i Nordjylland driver ca. 3000 hektar og bruger Netværkspakken til at holde overblikket:

» Vi driver et stort areal og har ikke dækket hele arealet ind med vores egne vejrstationer, så det er godt at man kan se de områder, hvor vi ikke har vejrstationer.

Christian Sommerlund, JSJ Agro

Udover nedbør er jordbundstemperaturen også interessant for Christian, da han på tværs af sine områder arbejder med forskellige slags klima:

» Det samme gjorde vi med jordtemperaturen. Det var spændende, da vi i foråret havde nattefrost, at sammenligne temperaturerne ved vores kystnære områder med arealer længere inde i landet.

Christian Sommerlund, JSJ Agro

Nysgerrig? Du kan læse mere om Netværkspakken og få adgang til den her.

Har du ikke en vejrstation endnu? Du skal have én eller flere for at få adgang til Netværkspakken. Læs mere og bestil din egen vejrstation her.

Læs mere om Netværkspakken

Og se lidt mere om de ting, du får med.

Læs mere
Bestil nu