fbpx

Vejrdata som praktisk beslutningsstøtte i marken

Søren er selvstændig landmand på Sjælland og driver Knudstrupgaard med ren planteavl på 249 hektar. Som en del af Sørens beslutningsstøtte har han anskaffet sig en FieldSense vejrstation.

Del dette blogindlæg

Hvis du abonnerer på landbrugsmediernes ’Magasinet Mark’ kunne du i april 2019 læse om Søren Ilsøe, der gav sine inputs på, hvordan han blandt andet forsøger at så vårbyg på fire forskellige tidspunkter og i to forskellige dybder, for at teste, hvad der fungerer bedst.

Søren er selvstændig landmand på Sjælland og driver Knudstrupgaard med ren planteavl på 249 hektar. I denne sæson har Søren forsøgt at så på forskellig vis for at afprøve forskellige tilgange og sammenligne udbytte. Som en del af Sørens beslutningsstøtte har han anskaffet sig en FieldSense vejrstation, der bidrager ham med præcis og dokumenterbar vejrdata direkte fra hans mark:

“Jeg forventer, at den skal hjælpe til at sprøjte på de bedste tidspunkter, og at jeg nogle dage kan få et hurtigt overblik klokken fire om morgenen – og enten sove videre eller springe ud af sengen.”

En måde hvorpå vejrstationen direkte bidrager til markarbejdet er især i forhold til viden om den nøjagtige, lokale vindhastighed og nedbør. For som Søren siger, kan han hurtigt få et overblik over vejret som det er på marken, så han slipper for at køre forgæves ud for at finde ud af, at det alligevel ikke var sprøjtevejr.

Vindhastighed og nedbør er imidlertid blot to af i alt otte parametre, som vejrstationen måler på:

“Det kan måske også være lærerigt at følge jordtemperaturen på sigt. Og i høst er luftfugtigheden identisk med vandprocenten i kornet. Og så er det jo rart, at nedbør måles helt præcist ude i marken, så jeg ikke skal huske at aflæse og tømme en regnmåler.”

Skriv dig op til vores nyhedsbrev

- og hold dig opdateret om alle vores nyheder

Andre nyheder

Få de bedste vejrdata til de daglige beslutninger med Farm Weather.

RABAT

15%

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
og få en rabatkode.

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.