Marts 2019

Forårssæsonen er over os og markarbejdet kalder. I denne tid skal der blandt andet sås, gødes og sprøjtes, og der er derfor rig mulighed for at spare penge ved at graduere din tildeling i stedet for at tildele jævnt.

Vi vil derfor minde dig om en case-historie, der blev bragt i december, hvor Arne Skibsted Kristensen, der er produktchef for planteavl ved Danish Agro kommer med nogle gode eksempler på, hvordan han udfører gradueret tildeling af kalk, svampemiddel og vækstregulering på marker for en kunde, samt hvor meget gevinst der er at hente ved brug af teknologien.

Et par gode eksempler

Ét af eksemplerne tager udgangspunkt i ovenstående vårbygmark, hvor Arne vil tildele vækstregulering:

“Her vælger jeg så at sige, at jeg ikke vil vækstregulere alt det, der står dårligt. De brune og gule områder i tildelingskortet giver vi altså ingenting, mens vi vækstregulerer de grønne områder. Så vi sprøjter nogenlunde halvdelen af marken”, fortæller Arne.

I eksemplet benytter Arne sig af midlerne Stabilan og Moddus Start, og regnestykket for tildelingen kommer til at se således ud:

I dette tilfælde kan du altså på en mark á 10.82 hektar spare 702 kroner – eller 54% – på én tildeling af vækstregulering, hvor du graduerer i stedet for at tildele jævnt.

Læs mere her

Udover de konkrete økonomiske eksempler viser Arne dig i artiklen hvorfor du ikke blindt kan stole på dine jordprøver, hvorfor du skal bruge FieldSense til at lave dine tildelingsfiler samt eksempler på og begrundelser for, hvordan du skal prioritere din tildeling i marken.

Artiklen blev blandt andet bragt i Effektivt Landbrug – du kan læse den fulde historie her: Økonomi ved gradueret tildeling i praksis

Hvis du er nysgerrig på at høre mere om FieldSense-programmet, kan du læse om FieldSense Præcisionspakken her